Graag brengen we je op de hoogte omtrent ons beleid rondom om het Coronavirus. Dit beleid kan per dag verschillen, dus houd onze website in de gaten!

Update 26 juni 2020

Vanaf 1 juli mag er in de sportzaal weer fysiotraining gegeven worden. De lessen in de zaal worden vanaf 1 juli op de reguliere tijden hervat, met uitzondering van dinsdag 09:00 uur en 10:00 uur. In de maanden juli en augustus vindt de fysiotraining namelijk buiten plaats op dinsdag om 09:00 en 10:00 uur. Wil je hieraan meedoen? Bel ons dan even. Locatie van de buitentraining: Sporting Krommenie, Marslaan 10, 1562 WB Krommenie

We vragen je rekening te houden met het volgende als je komt sporten in de zaal:

 • Kom stipt op tijd en wacht buiten bij de plantenbak tot je wordt opgehaald.
 • Kom in je sportkleding en neem zo min mogelijk spullen mee. Neem vooral wel je handdoek en water meer.
 • Houd altijd 1,5 meter afstand en volg in de praktijk de aangegeven looproutes en andere instructies.
 • Ben je verhinderd? Vergeet dit niet aan ons door te geven. Het aantal plekken is beperkt en we willen deze zo optimaal mogelijk benutten.

Update 13 mei 2020

Vanaf 13 mei zullen we de trainingen van de fysiotraining hervatten! We hebben een buitenlocatie gevonden, waar we volgens de richtlijnen van het RIVM de groepslessen kunnen geven.

We zorgen uiteraard voor 1,5 meter afstand en vragen jullie om rekening te houden met het volgende:

 • De lessen zullen gegeven worden volgens het normale rooster
 • Kom stipt op tijd en ga na de les meteen weer naar huis
 • De lessen zullen zo’n 50 minuten duren, zodat we geen overlap van groepen hebben
 • Neem een handdoek mee, je elastiek en een bidon met drinken 
 • Kom in je sportkleding, er kan geen gebruik worden gemaakt van de kleedkamers
 • Houd 1,5 meter afstand, ook tijdens de les

Locatie: Sporting Krommenie, Marslaan 10, 1562 WB, Krommenie

Update: 30 april 2020, 20:00 !!!!

Op 30 april hebben fysiotherapeuten groen licht gekregen van het RIVM en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om stapsgewijs weer aan het werk te gaan. Binnen Fysiotherapie Vrij Bewegen volgen we dit landelijk beleid.

We zullen de geadviseerde hygiënemaatregelen in acht nemen en verwachten van onze patiënten hetzelfde. Dan kan de fysiotherapie behoedzaam en stapsgewijs opgeschaald worden. Concreet houdt dit voor onze patiënten in het protocol te volgen wat door de medewerkers van Fysiotherapie Vrij Bewegen gecommuniceerd zal worden. Belangrijke punten daarvan zijn onder andere:

 • kom stipt op het afgesproken tijdstip en niet ruim daarvoor. We willen het aantal mensen in de wachtkamer zo klein mogelijk houden!
 • volg de routing in de praktijk
 • neem een grote handdoek mee
 • kom alleen en neem geen partner of kinderen mee (uitgezonderd begeleiders)
 • ga na de behandeling meteen naar huis
 • houd 1,5 meter afstand van andere patiënten en medewerkers die niet je directe behandelaar zijn
 • heb je klachten zoals niezen, hoesten, verkoudheid, koorts en of keelpijn? Blijf thuis!

We zullen online consulten blijven aanbieden als er bij patiënten mogelijk sprake is van besmetting met het coronavirus. Middels de online consulten kunnen we je coachen en adviseren bij lichamelijke klachten. We zullen hierbij gebruikt maken van het eenvoudige en zeer toegankelijke platform van Physitrack. Hiervan is de app te downloaden in de App store en Google Play store.

Zoals aangegeven, Bij Fysiotherapie Vrij Bewegen volgen we het beleid van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, het RIVM.

Algemene hygiëneregels
Voor iedereen blijven handhygiëne, hoesten in de elleboog en éénmalig gebruik van papieren zakdoekjes belangrijk. Aanvullend geldt het dringende advies om ‘géén handen te schudden’. Als fysiotherapeuten wassen wij voor- en na elke behandeling grondig onze handen volgens voorgeschreven protocol.

Voor de patiënten en onze medewerkers

Om het risico op besmetting te beperken verzoeken wij je onze praktijk niet te bezoeken indien je last hebt van één van de volgende verschijnselen: koorts, verkoudheid, keelpijn, niezen en/of hoesten. Dit beleid hanteren wij ook voor onze medewerkers. Dit kan tot gevolg hebben dat je fysio / manueeltherapeutische behandeling niet door kan gaan.

Groepstrainingen

De fysiotrainingslessen zullen conform de laatste berichtgeving nog steeds opgeschort worden. Hiermee volgen we het landelijke beleid.

Wellicht ter overvloede nog een korte filmpje met uitleg wat we er zelf aan kunnen doen om de verspreiding tegen te gaan:

RIVM: Beperk verspreiding Coronavirus

Kunnen we zelf nog iets doen?

Waar hebben we zelf nog controle over? Zorg dat je gezond eet, goed slaapt, regelmatig beweegt en slimme keuzes maakt in deze vervelende en verwarrende periode. Dus vermijd grote groepen, let extra op je hygiëne en probeer er het beste van te maken.

Bij vragen staan al onze collega’s voor je klaar!