Graag brengen we je op de hoogte omtrent ons beleid rondom om het Coronavirus.Dit beleid kan per dag verschillen, dus houd onze website in de gaten!

Update: 1 april maart 2020, 11:30

Binnen Fysiotherapie Vrij Bewegen volgen we het landelijk beleid. In opvolging van het aanscherpen van de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het huidig beleid verlengd tot tenminste 28 april 2020. Alleen behandelingen fysiotherapie in de praktijk gaan door bij hoogst noodzakelijke trajecten. Wij zullen deze inschatting zelf maken en je daarvan op de hoogte brengen.

Vanaf 25 maart zullen we online consulten aanbieden om je zo goed mogelijk te coachen en adviseren bij lichamelijke klachten. We zullen hierbij gebruikt maken van het eenvoudige en zeer toegankelijke platform van Physitrack. Hiervan is de app te downloaden in de App store en Google Play store.

Voor de hoogst noodzakelijke trajecten hanteren we streng alle hygiëne- en veiligheidsmaatregelen. Het is wel van essentieel belang dat je als patiënt deze maatregelen ook hanteert, ook tijdens de behandeling. Neem een grote handdoek mee, gebruik papieren zakdoekjes, maak gebruik van onze hygiëne maatregelen! De veiligheid van patiënt en behandelaar staan altijd voorop en elke behandeling of interventie is daar volledig aan ondergeschikt! Dus mocht u verschijnselen hebben als verkoudheid, hoesten, niezen keelpijn, moeilijk ademen, verhoging of koorts, bezoek dan alsjeblieft niet onze praktijk. Wij, en jij zelf ook niet, kunnen niet het onderscheid maken tussen een ‘gewone’ griep en een besmetting met het coronavirus!

Naar aanleiding van een overleg van maandag 16 maart op het Ministerie van VWS waar alle beroepsverenigingen en koepelorganisaties uit de zorg aanwezig waren is onder andere het volgende beleid van onze beroepsvereniging KNGF naar voren gekomen: huisartsen blijven dringend een beroep doen op de inzet van fysiotherapeuten. De fysiotherapeuten wordt gevraagd om noodzakelijke fysiotherapeutische zorg te leveren, waarbij we schouder aan schouder staan met huisartsen en medici. Als primair aanspreekpunt voor houding- en beweging gerelateerde zorg, zodat huisartsen en ziekenhuizen niet nog meer belast worden. Ook dienen de fysiotherapeuten bij noodzakelijke zorg maximaal gebruik te (kunnen) maken van behandeling op afstand (telefonisch consult, video consult en e-health programma’s). Voor het gehele artikel verwijzen we je naar: http://kngf.m12.mailplus.nl/genericservice/code/servlet/React?encId=j4vUjjraNEBsUTr&actId=31551540&command=openhtml .

Bij Fysiotherapie Vrij Bewegen volgen we het beleid van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, het RIVM.

Doel van dit advies is de verspreiding van COVID-19 zoveel mogelijk te beperken. Daarnaast moet dit de continuïteit van zorg voor oudere en kwetsbare personen waarborgen.

Algemeen
Voor iedereen blijven handhygiëne, hoesten in de elleboog en éénmalig gebruik van papierenzakdoekjes belangrijk. Aanvullend geldt het dringende advies om ‘géén handen te schudden’. Als fysiotherapeuten wassen wij voor- en na elke behandeling grondig onze handen volgens voorgeschreven protocol.

Voor de patiënten en onze medewerkers

Om het risico op besmetting te beperken verzoeken wij je onze praktijk niet te bezoeken indien je last hebt van één van de volgende verschijnselen: koorts, verkoudheid, keelpijn, niezen en/of hoesten. Dit beleid hanteren wij ook voor onze medewerkers. Dit kan tot gevolg hebben dat je fysio / manueeltherapeutische behandeling niet door kan gaan.

Fysio- en manueeltherapie behandelingen

De één op één behandelingen gaan gewoon tot nader order niet door.

Groepstrainingen

De fysiotrainingslessen zullen conform de laatste berichtgeving 6 april 2020 opgeschort worden. Hiermee volgen we het landelijke beleid.

Wellicht ter overvloede nog een korte filmpje met uitleg wat we er zelf aan kunnen doen om de verspreiding tegen te gaan:

RIVM: Beperk verspreiding Coronavirus

Kunnen we zelf nog iets doen?

Waar hebben we zelf nog controle over? Zorg dat je gezond eet, goed slaapt, regelmatig beweegt en slimme keuzes maakt in deze vervelende en verwarrende periode. Dus vermijd grote groepen, let extra op je hygiëne en probeer er het beste van te maken.

Bij vragen staan al onze collega’s voor je klaar!